Miriam van 't Klooster

Hypnotherapie

Prikkelbaar darm syndroom (PDS)

Hypnotherapie en PDS

Prikkelbaar darm syndroom (PDS) is geen ziekte maar een chronische aandoening met betrekking tot de maag en darmen. De symptomen verschillen van persoon tot persoon. Het meest kenmerkende symptoom is een zeurende, krampende of stekende pijn in de buik. Hiernaast kan je vaak ook nog andere maag en darmklachten hebben. Veel voorkomende klachten zijn gasvorming, winderigheid, een opgeblazen gevoel, een opgezette buik en futloosheid. Het kan zijn dat je al van alles geprobeerd hebt en langs artsen bent geweest. Deze artsen kunnen je vaak niet verder helpen. Mensen met prikkelbare darmen hebben een overgevoelig maag-darm kanaal. Bij inwendig onderzoek worden er echter geen afwijkingen gevonden.

Het maag-darm kanaal is een uiterst gevoelig orgaan. Gevoelig voor prikkels zoals voedsel, maar ook voor spanning en emoties. De zenuwen die de spieren aansturen van het maag-darmkanaal maken deel uit van je onbewuste zenuwstelsel. Dit betekent dat je de spieren van je darmen niet bewust kunt aansturen. Toch worden de spieren op onbewust niveau wel degelijk aangestuurd. De spieren in je darmen reageren op spanning en ontspanning. Via onbewuste mogelijkheden kan je een gezonde werking van de darmen dus wel beïnvloeden.

Uit wetenschappelijk onderzoek sinds 1980 en in de praktijk blijkt dat behandeling met hypnotherapie bij PDS wél helpt. Het behandelprogramma ‘Darm Management bij PDS’, gebaseerd op hypnotherapie, wordt sinds 1996 met succes in Nederland toegepast. Onderzoek toont aan dat bij meer dan 80% van de cliënten die het programma volgt, de problemen afnemen of helemaal verdwijnen.

This pain is so exhaustive

Met dit behandelprogramma werken we met ontspanningsoefeningen, lichaamsgerichte oefeningen en therapeutische gesprekken. Hierdoor is het mogelijk om je darmen opnieuw te trainen naar een gezonde werking zodat je darmen meer tot rust komen en ze minder gevoelig zijn voor spanning en stress.

Wat ik doe

Mijn diensten

Psychological therapy

Hypnotherapie

Ik help je het onbewuste aan te spreken en deze op positieve wijze te beïnvloeden. Hierdoor kunnen bepaalde obstakels worden weggenomen en krijgt de cliënt betere inzichten in zijn/haar gevoelens, ervaringen en mogelijkheden. Ook leert de cliënt te zoeken naar oplossingen voor bestaande problemen.

Woman with problems during therapy

Trauma verwerking

Ondersteuning bij trauma door middel van hypnotherapie heeft zich zowel binnen mijn praktijk, als in de wetenschappelijke literatuur meermalen bewezen als zijnde zeer effectief. 

Ik kan je helpen bij de volgende klachten

Angst klachten
Negatief zelfbeeld
Stoppen met roken
Lichamelijke klachten
Stress en burn-out
Trauma verwerking
Hoe ik werk

Werkwijze

De eerste sessie betreft een intake gesprek waarbij we de reden van je hulpvraag en je voorgeschiedenis bespreken. Hieruit volgen de belangrijkste thema’s die gebruikt worden voor het maken van een behandelplan. De inhoud van de sessies wordt volledig afgestemd op jouw specifieke wensen en situatie. De duur van de therapie is afhankelijk van de hulpvraag. Gemiddeld zul je aan acht sessies voldoende hebben soms zijn er minder of meer sessies nodig.
Miriam van 't Klooster
Hypnotherapeut