Miriam van 't Klooster

Hypnotherapie

Hypnotherapie bij stress

Iedereen heeft wel eens last van stress. Stress is niet per definitie slecht. Het activeert ons vecht- of vluchtsysteem in de hersenen. Het hart gaat sneller kloppen, het bloed gaat sneller pompen en hierdoor kunnen we snel handelen in het geval van gevaar.

Het maakt ons meer alert en we kunnen beter presteren. Echter als er sprake is van langdurige stress, door bijvoorbeeld werk, ziekte, relatie- of familieproblemen, dan staat constant het vecht- of vluchtsysteem aan. Dit is zowel schadelijk voor je lichaam als voor je mentale gesteldheid.

Er zijn allerlei middelen die kunnen helpen bij stress. Eén hulpmiddel voor stress is hypnotherapie. Hypnotherapie geeft je lichaam een flinke boost en je raakt in een diepe ontspanning. Lees hieronder meer over stress en hypnotherapie en wat het voor jou kan betekenen

Stressed woman wearing eyeglasses

Soms is het niet altijd eenvoudig te achterhalen waar die stress vandaan komt. Dit kan diep liggen in je onderbewustzijn, waar je nu nog niet bij kan.

Met hypnotherapie krijg je onder begeleiding van een therapeut meer inzicht in jezelf. Terwijl je bij stress in een soort trance bent, richt je je volledig op jezelf. Je komt in het onderbewustzijn terecht, waar de wortel zit van jouw klachten.

En als je weet wat die wortel is die de stress veroorzaakt, dan kan je die gaan oplossen. Terwijl je bij stress onder deze trance bent, zal de therapeut suggesties geven aan het onderbewustzijn.

Met behulp van hypnotherapie tegen stress kan je leren om te reageren op de stressoren (oorzaken van stress) in je leven. Je traint als het ware je brein om je anders te gedragen in het geval van stress.

Hierdoor vermindert de stress en wordt je ook vatbaarder voor de stressoren. Met hypnotherapie tegen stress word je zowel mentaal sterker, als psychisch en emotioneel sterker.

Wat ik doe

Mijn diensten

Psychological therapy

Hypnotherapie

Ik help je het onbewuste aan te spreken en deze op positieve wijze te beïnvloeden. Hierdoor kunnen bepaalde obstakels worden weggenomen en krijgt de cliënt betere inzichten in zijn/haar gevoelens, ervaringen en mogelijkheden. Ook leert de cliënt te zoeken naar oplossingen voor bestaande problemen.

Woman with problems during therapy

Trauma verwerking

Ondersteuning bij trauma door middel van hypnotherapie heeft zich zowel binnen mijn praktijk, als in de wetenschappelijke literatuur meermalen bewezen als zijnde zeer effectief. 

Ik kan je helpen bij de volgende klachten

Angst klachten
Negatief zelfbeeld
Stoppen met roken
Lichamelijke klachten
Stress en burn-out
Trauma verwerking
Hoe ik werk

Werkwijze

De eerste sessie betreft een intake gesprek waarbij we de reden van je hulpvraag en je voorgeschiedenis bespreken. Hieruit volgen de belangrijkste thema’s die gebruikt worden voor het maken van een behandelplan. De inhoud van de sessies wordt volledig afgestemd op jouw specifieke wensen en situatie. De duur van de therapie is afhankelijk van de hulpvraag. Gemiddeld zul je aan acht sessies voldoende hebben soms zijn er minder of meer sessies nodig.
Miriam van 't Klooster
Hypnotherapeut