Miriam van 't Klooster

Hypnotherapie

Hypnotherapie bij trauma

Ondersteuning bij trauma door middel van hypnotherapie heeft zich zowel binnen mijn praktijk, als in de wetenschappelijke literatuur meermalen bewezen als zijnde zeer effectief. Een onderzoek van de gerenommeerde Stanford University School of Medicine in de Verenigde Staten noemde het zelfs ‘bijzonder behulpzaam’ en ‘een effectieve manier om een traumatische ervaring in een breder perspectief te kunnen plaatsen’.

Wanneer ik ondersteuning bied bij trauma met hypnotherapie nemen we verschillende stappen die je helpen en ondersteunen met je traumaverwerking en je in staat stellen om in zeer korte tijd weer vollediger van het leven te kunnen genieten.

Young Caucasian boy with stressed emotion

Het is niet altijd eenvoudig te achterhalen waar het trauma vandaan komt. Het kan diep liggen in je onderbewustzijn, waar je nu nog niet bij kan.

Met hypnotherapie krijg je onder begeleiding van een therapeut meer inzicht in jezelf. Terwijl je in trance bent, richt je je volledig op jezelf. Je komt in het onderbewustzijn terecht, waar de wortel zit van jouw klachten.

En als je weet wat die wortel is die het trauma veroorzaakt, dan kan je die gaan oplossen. Terwijl je in trance bent, zal ik  suggesties geven aan het onderbewustzijn.

Met behulp van hypnotherapie bij traumaverwerking kan je leren om te reageren op de punten waar jij last van het trauma hebt in je leven. Je traint als het ware je brein om anders om te gaan met het trauma.

Hierdoor vermindert de impact van het trauma en weet jij hier beter mee om te gaan. Met hypnotherapie bij traumaverwerking word je zowel mentaal, als psychisch en emotioneel sterker.

Ik help je bij:

  • angst
  • somberheid
  • woede
  • wantrouwen
  • eenzaamheid
  • spanning
  • prikkelbaarheid
Wat ik doe

Mijn diensten

Psychological therapy

Hypnotherapie

Ik help je het onbewuste aan te spreken en deze op positieve wijze te beïnvloeden. Hierdoor kunnen bepaalde obstakels worden weggenomen en krijgt de cliënt betere inzichten in zijn/haar gevoelens, ervaringen en mogelijkheden. Ook leert de cliënt te zoeken naar oplossingen voor bestaande problemen.

Woman with problems during therapy

Burn-out

Met Hypnotherapie leer ik je een manier van denken waardoor je meer controle over jouw gedachten en gevoelens kan krijgen. Dit doe ik doordat ik je help je onbewuste aan te spreken en deze op positieve wijze te beïnvloeden.

Ik kan je helpen bij de volgende klachten

Angst klachten
Negatief zelfbeeld
Stoppen met roken
Lichamelijke klachten
Stress en burn-out
Trauma verwerking
Hoe ik werk

Werkwijze

De eerste sessie betreft een intake gesprek waarbij we de reden van je hulpvraag en je voorgeschiedenis bespreken. Hieruit volgen de belangrijkste thema’s die gebruikt worden voor het maken van een behandelplan. De inhoud van de sessies wordt volledig afgestemd op jouw specifieke wensen en situatie. De duur van de therapie is afhankelijk van de hulpvraag. Gemiddeld zul je aan acht sessies voldoende hebben soms zijn er minder of meer sessies nodig.
Miriam van 't Klooster
Hypnotherapeut

Contact